Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 15 martie 2012

Ciorba de praz

Ingrediente pentru ciorba de praz:


- o legatura de praz
- o rosie
- un morcov
- o radacina de patrunjel
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de faina
- 500 ml zeama de varza
- o legatura de patrunjel
- o legatura de leustean
- sare
- piper

Mod de preparare pentru ciorba de praz:


    Se curata prazul, se spala bine sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se caleste in jumatate din cantitatea de ulei, incins in prealabil. Se adauga morcovul si radacina de patrunjel, taiate in bucatele marunte, se calesc putin, dupa care se toarna doi litri de apa fiarta. Se lasa pana fierb bine, dupa care se adauga faina, calita in uleiul ramas si stinsa cu rosia oparita, curatata si data pe razatoare. Separat, se fierbe zeama de varza, se spumeaza si se toarna in ciorba, apoi se potriveste de sare si piper, lasandu-se inca doua trei clocote. Cand ciorba de praz se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata marunt.

Recomandari:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu