Ingrediente pentru zacusca din legume coapte:
|
Pentru un borcan de 1 kg: - 1 kg vinete - 500 g gogosari - 500 g ardei grasi - 500 g ceapa - 6 linguri de ulei - 6 linguri de bulion - sare - piper - boia de ardei |
Mod de preparare pentru zacusca din legume coapte:
Legumele, cu exceptia cepelor, spalate bine, apoi uscate cu un servet curat, se coc pe plita incinsa sau la gratar, dupa care se curata, se lasa sa-si scurga zeama intr-o tava inclinata. Dupa aceea, se toaca marunt cu satarul de lemn. Se incinge uleiul, apoi se caleste ceapa, tocata marunt. Se adauga legumele coapte, lasandu-se la fiert pana ce zeama scade aproape complet, timp in care se amesteca permanent. Spre sfarsitul fierberii, se potriveste gustul cu sare si piper, eventual si cu boia. Se toarna zacusca din legume coapte in borcan cat e fierbinte, dupa care se acopera borcanul cu celofan sau cu capacul si se pune la fiert trei sferturi de ora la bain-marie. Dupe fierbere, se verifica daca s-a ridicat la suprafata un strat de ulei. Daca nu, se mai toarna o lingura de ulei, incins in prealabil.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu