Ingrediente pentru ardei umpluti murati:
|
Pentru un borcan de 5 kg:
- 4 kg ardei grasi
- 1 kg varza alba
- un morcov
- o telina
- o radacina de patrunjel
- 8 linguri de sare
- 10 linguri de otet
|
Mod de preparare pentru ardei umpluti murati:
Se spala ardeii si se cresteaza in jurul cotorului, care se scoate. Se curata cu grija toate semintele. Varza se taie fideluta, iar zarzavatul se da pe razatoare mare. Se amesteca impreuna intr-un castron, presarand deasupra trei linguri de sare. Se freaca bine, dupa care se umplu ardeii cu acest amestec, iar la gura se astupa cu cate o bucata de varza taiata mai mare. Se pun ardeii in borcan. Peste ei se va turna o solutie preparata din trei litri de apa, cinci linguri de sare si zece de otet, fiarta pana da in clocot, apoi
ardei umpluti murati se lasa sa se raceasca.
|
|
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu