Ingrediente bors cu taitei:
- 500 g carne de gaina (aripi,spate,gat) - o ceapa - un morcov - un pastarnac - o radacina de patrunjel - o telina - 4 linguri de faina - un ou - 500 ml bors - 2 linguri de smantana - o legatura de patrunjel - o legatura de leustean - sare - piper |
Mod de preparare pentru bors cu taitei:
Carnea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga ceapa si zarzavatul, taiate in sferturi. Intre timp, se amesteca faina, dizolvata in putina apa, cu un ou si un praf de sare. Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie subtire, care se taie in fasii. Se pun sa fiarba taieteii abia dupa ce s-a fiert carnea. Borsul se fierbe separat, se spumeaza si se toarna in oala, potrivind de sare si piper. Dupa ce da in clocot, se drege cu smantana batuta cu oul ramas. Cand se ia borsul cu taitei de pe foc, se adauga verdeata tocata.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu