Ingrediente pentru ciorba de praz:
- o legatura de praz - o rosie - un morcov - o radacina de patrunjel - 4 linguri de ulei - 2 linguri de faina - 500 ml zeama de varza - o legatura de patrunjel - o legatura de leustean - sare - piper |
Mod de preparare pentru ciorba de praz:
Se curata prazul, se spala bine sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se caleste in jumatate din cantitatea de ulei, incins in prealabil. Se adauga morcovul si radacina de patrunjel, taiate in bucatele marunte, se calesc putin, dupa care se toarna doi litri de apa fiarta. Se lasa pana fierb bine, dupa care se adauga faina, calita in uleiul ramas si stinsa cu rosia oparita, curatata si data pe razatoare. Separat, se fierbe zeama de varza, se spumeaza si se toarna in ciorba, apoi se potriveste de sare si piper, lasandu-se inca doua trei clocote. Cand ciorba de praz se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata marunt.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu