Ingrediente necesare pentru tiramisu:
- 400 g crema mascarpone
- 4 oua
- o cana de faina
- 4 linguri de miere
- o jumatate de cana de cafea concentrata
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de cacao
- 100 g frisca
- o lamaie
Mod de preparare pentru tiramisu:
Se bat albusurile, se adauga faina, galbenusurile, frecate la abur cu trei linguri de miere, coaja rasa de lamaie, dupa care se omogenizeaza si se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina. Se coace blatul timp de 15-20 de minute, la foc potrivit, apoi, dupa ce s-a racit, se taie in jumatati, pe orizontala. Se toarna cafeaua peste cele doua jumatati de blat, se lasa sa se imbibe, apoi se intinde intre ele crema mascarpone, amestecata cu frisca si mierea ramasa. Deasupra se intinde restul de crema si se presara cacaua. Se tine la rece cateva ore inainte de a se servi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu