Ingrediente necesare pentru sarailie:
- 200 g foi de placinta
- 200 g unt
- o cana de miez de nuca macinata
- o cana de zahar tos
- o esenta de rom
- o lamaie
Mod de preparare pentru sarailie:
Se rade coaja de lamaie (sau de portocala, dupa preferinte), apoi se fierbe intr-un vas impreuna cu zaharul, esenta de rom si o jumatate de cana de apa, amestecand continuu, pana se obtine un sirop legat. Se iau foile de placinta, se stropesc cu unt topit si se lipesc intre ele, doua cate doua. Peste fiecare foaie dubla obtinuta se presara miez de nuca macinat, continuand astfel pana se pun toate foile. Se ruleaza foile, iar capetele sulului obtinut se unesc, ceea ce face ca foile dinspre interiorul cercului obtinut sa se increteasca. Se taie apoi sulul in bucati de aproximativ zece centimetri lungime, care se stropesc cu unt si se dau la cuptor, la foc moderat, intr-o tava unsa si ea cu unt. Cand s-au rumenit, se scot si se insiropeaza.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu