Ingrediente necesare pentru vinete impanate:
Pentru un borcan de 5 kg:
- 6 kg vinete
- 2 legaturi de morcovi
- 2 legaturi de albitura (radacina de patrunjel si pastarnac)
- o telina
- o ceapa
- 2 legaturi de marar
- 2 legaturi de patrunjel
- cozi si frunze de telina
- 2 linguri de sare
Mod de preparare pentru vinete impanate:
Vinetele se curata de codite, se spala, apoi se cresteaza, pe trei sferturi din lungime, in forma de cruce. Dupa ce se oparesc in apa clocotita, se scurg si se pun intre doua plansete din lemn, peste cea de deasupra asezandu-se o greutate, pentru a se scurge sucul amar din ele. Zarzavatul, curatat si spalat, se taie in fasiute subtiri, se opareste, apoi, dupa ce s-a scurs si s-a racit, se freaca bine cu sarea, adaugand si rondele subtiri de ceapa, mararul, patrunjelul si frunzele de telina, tocate marunt. Se umplu vinetele cu zarzavatul amestecat cu verdeata, apoi se leaga cu cozi de telina, sa nu se desfaca. Se pun in borcan, presarand printre ele alte cateva frunze de telina, apoi se acopera cu o bucata de lemn, deasupra careia se pune o greutate, astfel incat sa le preseze, frecandu-le sa-si lase zeama. Se lasa intr-un loc caldut timp de doua-trei saptamani, pana se mureaza bine, dupa care se muta la racoare.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu