Ingrediente necesare pentru sfecla rosie in otet:
Pentru un borcan de 5 kg:
- 5 kg sfecla
- 2 radacini de hrean
- 500 ml otet
- piper boabe
- mustar boabe
- foi de dafin
Mod de preparare pentru sfecla rosie in otet:
Cea mai buna pentru conservat este sfecla cu o culoare rosu-aprins, lunguiata ca forma. Sfecla se spala bine, apoi se pune la fiert, lasandu-se pana se inmoaie. Dupa ce s-a racit, se curata si se taie in feliute nu mai groase de un centimetru. Se presara cu hrean ras, apoi se pune in borcan. Otetul se fierbe cu un litru si jumatate de apa, adaugand cateva boabe de mustar si de piper, precum si doua-trei foi de dafin, apoi dupa ce clocoteste, se toarna in borcanul sub care s-au asezat doua cutite in forma de cruce.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu