Ingredinte necesare pentru rulada de napolitane cu crema caramel:
- 3 foi de napolitane
- 200 g alune prajite si macinate
- 300 g zahar
- 4 linguri faina
- 1 cana apa (250ml)
- 1/2 pachet margarina
- 100 g ciocolata menaj
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare pentru rulada de napolitane cu crema de caramel:
Caramelizezi zaharul, adaugi apa si lasi la fiert pana se topeste zaharul. Freci faina cu apa pana obtii o pasta. Ai grija sa nu ramana cocoloase. Cand s-a topit zaharul adaugi in siropul caramel faina desfacuta si fierbi pana se ingroasa amestecand ca sa nu se prinda de cratita. Lasi putin la racit si cat este calduta compozitia de caramel, pui margarina si amesteci pana se topeste aceasta din urma. Adaugi alunele si lasi crema la racit in frigider. Insiropezi foile de napolitane cu un sirop facut din zahar vanilat si apa. Asezi o foaie de napolitana pe o folie de celofan, intinzi o treime din crema, rulezi si dai la rece 2-3 ore. Procedezi la fel si cu celelalte 2 foi si cu crema ramasa. Scoti apoi ruladale din foii, topesti ciocolata de menaj si le decorezi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu