Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 12 aprilie 2013

Pasca cu branza si aluat fara drojdie

Ingrediente necesare pentru pasca cu branza si aluat fara drojdie:



Pentru aluat iti trebuie:

- 100 g margarina
- 100 g zahar
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- 1 varf cutit praf de copt
- sare
- faina 300 g aproximativ

Pentru umplutura iti trebuie:

- 500 g branza de vaci
- 4 galbenusuri + 3 oua intregi
- 10 -12 linguri zahar
- 1 esenta vanilie (sau 1/2 portocala)
- stafide inmuiate in prealabil in lapte sau rom
- sare




Pasca cu branza si aluat fara drojdie se prepara astfel:



Aluatul se prepara astfel:

   Freci margarina cu zaharul, adaugi oul, smantana, sarea si incorporezi faina in care ai pus praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat potrivit de moale, nu il framanti mult, pentru ca se intareste dupa coacere. Il lasi la dospit 2 ore. Intinzi apoi foaia de aluat si o asezi intr-o tava unsa, acoperind si peretii laterali.

Crema o prepari astfel:

    Faramitezi  bine branza, apoi amesteci toate ingredientele fara pretentii. Torni compozitia peste foaia din tava. Decorezi pasca cu stafide, bomboane, cacao. Dai pasca la cuptor, la foc mic aproximativ 1 ora, in functie de cuptor. O incerci cu o scobitoare, apoi cand e gata o scoti si o lasi la temperatura camerei sa se raceasca acoperita cu un prosop curat.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu