Ingrediente necesare pentru prajitura cu orez pe aluat de branza:
- 300 g branza de vaci
- 6 oua +1 albus
- 120 g zahar
- 10 linguri ulei
- 500 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 450 ml lapte
- 150 g orez
- 2 linguri margarina
- 4 plicuri zahar vanilat
- 150 g nuca
Prajitura cu orez pe aluat de branza se prepara astfel:
Amesteci branza sfaramata cu uleiul, 3 oua, zaharul, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana obtii un aluat neted pe care-l intinzi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Fierbi la foc mic orezul cu laptele ramas si la final adaugi 1 plic de zahar vanilat si lasi sa se raceasca. Freci margarina cu cele 3 galbenusuri, zaharul vanilat ramas si nuca taiata marunt si in aceasta crema pui orezul fiert in lapte si cele 4 albusuri batute spuma. Intinzi aceasta compozitie peste aluatul din tava. Dai prajitura la cuptor pentru 35 minute. O lasi sa se raceasca, o tai si o presari cu zahar.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu