Ingrediente necesare pentru nuci umplute cu crema de caramel:
Pentru aluat iti trebuie:
- 200 g margarina
- 200 g untura
- 8 linguri apa
- 7 linguri zahar
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- 1 kg faina
Pentru crema iti trebuie:
- 4 pahare zahar
- 400 g unt
- 2 oua
- 100 g nuci macinate
Mod de preparare pentru nuci umplute cu crema de caramel:
Amesteci margarina cu untura si zaharul, adaugi faina, apa si praful de copt si framanti un aluat potrivit. Formezi apoi bulgarasi mai mici decat o nuca pe care ii asezi in forma de nuci si le coci pe ochiul de aragaz. Poti sa le coci si in formele care merg la cuptor. Pregatesti astfel jumatatile de "coji" de nuci. A doua zi pregatesti crema: Freci untul spuma cu 2 pahare zahar si ouale. Topesti zaharul ramas intr-un ibric si dupa ce s-a topit, dai vasul deoparte, torni compozitia de unt si amesteci repede si energic. Pui crema din nou pe foc si o fierbi amestecand continuu pana se ingroase. Adaugi si nucile macinate, amesteci si lasi crema sa se raceasca. Umpli jumatatile de "coji" de nici cu crema caramel, le lipesti doua cate doua si le pudrezi cu zahar.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu