Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 24 martie 2013

Nuci umplute cu crema de caramel

Ingrediente necesare pentru nuci umplute cu crema de caramel:


Pentru aluat iti trebuie:

- 200 g margarina
- 200 g untura
- 8 linguri apa
- 7 linguri zahar
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- 1 kg faina

Pentru crema iti trebuie:

- 4 pahare zahar
- 400 g unt
- 2 oua
- 100 g nuci macinate


Mod de preparare pentru nuci umplute cu crema de caramel:



             Amesteci margarina cu untura si zaharul, adaugi faina, apa si praful de copt si framanti un aluat potrivit. Formezi apoi bulgarasi mai mici decat o nuca pe care ii asezi in forma de nuci si le coci pe ochiul de aragaz. Poti sa le coci si in formele care merg la cuptor. Pregatesti astfel jumatatile de "coji" de nuci. A doua zi pregatesti crema: Freci untul spuma cu 2 pahare zahar si ouale. Topesti zaharul ramas intr-un ibric si dupa ce s-a topit, dai vasul deoparte, torni compozitia de unt si amesteci repede si energic. Pui crema din nou pe foc si o fierbi amestecand continuu pana se ingroase. Adaugi si nucile macinate, amesteci si lasi crema sa se raceasca. Umpli jumatatile de "coji" de nici cu crema caramel, le lipesti doua cate doua si le pudrezi cu zahar.














Recomandari:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu