Ingrediente necesare pentru limoncello:
- 10 lamai - 1,750 l votca - 900 g zahar - 10 cuisoare - 1 bucatica baton de scortisoara |
Mod de preparare pentru limoncello:
Speli lamaile, le stergi si le dai pe razatoare mica, fara sa razi si partea alba. Storci sucul de lamaie, il strecori, il torni intr-o sticla si-o dai la congelator. Pui coaja de lamaie intr-o sita foarte fina si-o speli sub jet de apa rece, sa iasa amareala. Scurgi bine, o amesteci cu 100 g zahar si-o pui intr-o damigeana de sticla de patru litri. Torni alcoolul, agiti bine, sa se omogenizeze, si lasi opt zile la fermentat. Pui intr-un vas zeama de lamaie (scoasa din congelator si dezghetata), 800 g zahar, cuisoarele si scortisoara. Fierbi la foc mic pana se leaga siropul. Cand se umfla spuma, iei vasul de pe foc, o aduni si pui din nou vasul pe foc. Asa procedezi pana cand siropul este legat. Lasi sa se raceasca, il strecori si-l torni in damigeana, peste coaja de lamaie. Agiti damigeana, sa se omogenizeze. Se pastreaza in sticle inchise ermetic.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu