Ingrediente folosite pentru lichior de cafea cu sos caramel:
- 100 g cafea macinata - 150 g zahar plus 3 linguri pentru caramelizat - 500 ml apa - 300 ml alcool - 150 ml frisca lichida - 1 lingurita ness |
Mod de preparare pentru lichior de cafea cu sos caramel:
Fierbi apa cu 150 g zahar, adaugi cafeaua si lasi sa dea in clocot, apoi iei de pe foc si o lasi sa se raceasca. Dupa racire, strecori cafeaua si o amesteci cu alcoolul. Intre timp caramelizezi trei linguri de zahar pana capata culoarea maronie. Adaugi 50 ml frisca lichida si lasi sa fiarba, la foc mic, pana se topeste caramelul, apoi il lasi sa se raceasca. Pe fundul paharelor de servire, torni caramelul intr-un strat de 2 cm, deasupra torni cafeaua, avand grija sa nu se amestece cu caramelul ( sa ramana in straturi). Ornezi cu restul de frisca batuta, presari deasupra ness si il servesti imediat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu