Ingrediente necesare pentru crap portughez:
- 1,5 kg crap fara cap - 250 g ceapa - 250 g ulei - 2 kg rosii - 100 ml vin alb - 50 g faina - partunjel verde - 50 g pasta de tomate - sare - piper |
Mod de preparare pentru crap portughez:
Cureti pestele de solzi, ii scoti intestinele si il speli cu apa rece. Condimentezi cu sare si piper si il prajesti pe jumatate intr-o tava cu ulei bine incins. Scoti pestele si in uleiul ramas calesti ceapa dupa ce in prealabil a fost curatata , spalata si tocata marunt, unde adaugi faina si amesteci continuu. Cand faina a ajuns la culoarea galben-pai, stingi cu bulion si cu vin alb. Rosiile le oparesti, le cureti de pielite, le tai in jumatati si scurgi zeama usor din ele. Zeama o adaugi la sosul rezultat din ceapa, faina, bulion, vin si amesteci bine. Bucatile de peste le asezi in sosul preparat din tava, iar deasupra pui feliile de rosii. Introduci tava in cuptor pentru circa 20 de minute. Dupa ce scoti pestele de la cuptor, presari cu patrunjel verde tocat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu