Ingrediente folosite pentru ardei umpluti cu salata de vinete:
-4 ardei grasi - 2 vinete mijlocii - o ceapa mare - 4 linguri de ulei - 2 linguri de maioneza - o rosie - frunze de patrunjel - sare - piper |
Ardeii umpluti cu salata de vinete se prepara astfel:
Vinetele se coc pe plita, apoi se curata de coaja si de codite si se lasa la scurs, intr-o tava putin inclinata. Se toarna uleiul, putin cate putin, frecand cu lingura de lemn, pana se incorporeza complet. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se amesteca in salata de vinete. Se sareaza si se pipereaza, iar cine doreste poate adauga si maioneza. Se spala ardeii (alesi astfel, incat sa fie sanatosi si cam de aceeasi marime) si se curata de cotoare, scotand cu grija toate semintele, apoi se presara cate putina sare in interiorul lor si se lasa, cu gura in jos, pe o tava, sa se scurga. Dupa aceea, se umplu cu salata de vinete si se acopere cu cate o felie de rosie, langa care se infige cate o frunzulita de patrunjel.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu