Ingrediente folosite pentru ardei gras in suc de rosii:
- 5 kg ardei grasi - 2 l suc de rosii - o lingura de sare - un praf de salicilat |
Mod de preparare pentru ardei gras in suc de rosii:
Se spala si se curata ardeii de cotor si seminte, apoi se oparesc intr-o oala cu apa clocotita, in care sa dizolvat putina sare. Dupa aceea, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs, pe un platou, cu gura in jos. Cand s-au scurs bine de zeama, ardeii se pun in borcan, turnand peste ei sucul de rosii, astfel incat acesta sa curga pe peretii lui si sa iasa tot aerul. Sucul trebuie sa acopere ardeii cu vreo doi centimetri, dar in acelasi timp sa fie cu doi-trei centimetri mai jos decat gura borcanului. Borcanul cu ardei gras in suc de rosii, se leaga la gura cu celofan, umezit in prealabil in apa rece si impaturit de trei ori.
Recomandari :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu