Ingrediente necesare pentru salata din piept de pui:
- 500 g piept de pui - 2 linguri sos de soia - 1 lingura de miere - piper - 1/2 capatana de salata verde creata - 2 ardei grasi rosii -1 ardei iute - 1 castravete - 1 bucata ghimbir - 1/2 legatura coriandru - 6 linguri ulei - 100 g alune nesarate - 1 lingura zeama de lamaie - sare |
Salata din piept de pui se prepara astfel:
Se spala carnea, se usuca si se taie fasii groase. Pentru marinata se amesteca sos de soia, miere si piper. Se aseaza inauntru fasiile de carne care se lasa cca. 1 ora, intorcandu-le de mai multe ori. Se curata salata, se rup frunzele, se spala si se usuca. Se taie ardeiul gras si ardeiul iute in jumatati , se scot samburii, se spala si se taie fasii, respectiv se toaca. Se spala castravetele, se taie felii, se spala ghimbirul si se piseaza. Se spala coriandrul, se usuca si se rup frunzulitele. Se scurge zeama de la carne si se prajeste apoi in 2 linguri de ulei. Se aranjeaza pe o farfurie salata fasiile de ardei gras si feliile de castravete. Se presara deasupra alunele si ardeiul iute pisat. Se face un sos de zeama de lamaie, sare, piper, ghimbir si 3 linguri de ulei si se picura peste salata. Deasupra se aseaza carnea fierbinte.Salata din piept de pui se garniseste cu coriandru.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu