Ingrediente pentru ardei umpluti cu orez si cartofi:
- 8 ardei grasi - 1/2 cana de orez - 4 cartofi - 2 cepe - un morcov - o telina - 4 linguri de ulei - 2 linguri de bulion - o legatura de marar - o legatura de patrunjel - sare - piper |
Ardeii umpluti cu orez si cartofi se prepara astfel:
Zarzavatul se da pe razatoare si se inabusa in doua linguri de ulei cu tot atata apa, impreuna cu o ceapa tocata. Separat, se fierbe orezul in apa cu sare, iar in alta oala cu apa clocotita si sare se fierb cartofii, taiati in cubulete. Se amesteca bine orezul fiert cu zarzavatul si cu cartofii pasati, adaugand verdeata tocata, sare si piper, se omogenizeaza si se umplu ardeii, curatati de cotoare si seminte si intepati in varf. Se aranjeaza ardeii umpluti intr-o cratita, cu gura in sus, iar peste ei se toarna un sos preparat din ceapa ramasa, calita in ulei si stinsa cu bulionul,diluat cu putina apa. Inainte de a se turna peste ardei, sosul se fierbe vreo zece minute, amestecand mereu. Se da cratita la cuptor, la foc potrivit, lasandu-se pana fierb bine ardeii umpluti cu orez si cartofi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu