Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 7 februarie 2012

Socata

Ingrediente pentru socata:

Pentru 5 litri:

- o mana de flori de soc
- 2 cani de zahar
- o lamaie
- 2 lingurite de otet
- 5 g drojdie proaspata
- 5 l apa

Mod de preparare pentru socata:


    Intr-un borcan cu capacitatea de sase litri, se pun florile de soc, impreuna cu zaharul, drojdia, otetul si lamaia taiata in rondele. Se toarna apa si se acopera borcanul, lasandu-se timp de o saptamana la macerat. In fiecare zi, cel putin o data, se va agita borcanul, pentru amestecarea continutului. Dupa aceea,  socata se strecoara in sticle si se mai tine cateva zile la rece, sa se aciduleze.


Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu