Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 19 februarie 2014

Tort espresso

Ingrediente necesare pentru tort espresso:


Pentru blat ai nevoie:

- 3 oua
- 150 g zahar
- 60 g faina
- 40 g amidon
- 1 varf de cutit praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 lingura margarina si hartie de copt pentru forma

Pentru umplutura si decor ai nevoie:

- 3 plicuri gelatina
- 100 ml cafea espresso
- 600 ml frisca lichida
- 4 linguri gem de prune
- 50 g fulgi de ciocolata

Mod de preparare pentru tort espresso:


             Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile, cu zaharul si 3 linguri apa rece. In spuma tare obtinuta, adaugi treptat faina cernuta impreuna cu amidonul, praful de copt si cacaua. Ungi cu margarina si tapetezi cu hartie de copt o forma detasabila de tort. Torni aluatul si il coci 20-25 de minute, la foc mijlociu.
             Pentru umplutura, inmoi gelatina in 150 ml apa rece, pentru 10 minute. O topesti apoi in cafeaua espresso fierbinte, amestecand continuu pana la dizolvarea completa. Intre timp, bati cele 600 ml frisca lichida. Pastrezi 6 linguri de frisca pentru ornarea tortului, iar restul o amesteci cu gelatina dizolvata in espresso. Dupa ce blatul s-a racit in forma in care l-ai copt, intinzi un strat de gem, presari 1/2 din fulgii de ciocolata, torni umplutura si acoperi cu foaia de balt ramasa. Dai tortul la frigider. Dupa 3 ore, scoti tortul din forma pe un platou, il imbraci in frisca, folosind spritul si il decorezi cu fulgii de ciocolata ramasi.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu