Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 5 februarie 2014

Tort de lamaie

Ingrediente necesare pentru tort de lamaie:


Pentru blat ai nevoie:

- 2 oua
- 3 linguri apa fierbinte
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g faina
- 10 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 50 g unt
- cate 1 lingura unt si faina pentru forma

Pentru crema ai nevoie:

- 1 plic praf crema pentru prajituri cu gust de lamaie
- 200 ml lapte
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 4 linguri zahar pudra
- felii de lamaie pentru decor


Mod de preparare pentru tort de lamaie:



             Blatul il pregatesti asa: Mixezi ouale cu apa pana obtii o spuma. Adaugi zaharul si zaharul vanilat, amestecand continuu, timp de 2 minute, la viteza mare. Presari faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacaua si mixezi la viteza mica, iar la sfarsit incorporezi untul inmuiat la temperatura camerei. Torni compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. O introduci in cuptorul preincalzit si o coci la foc mijlociu, timp de aproximtiv 20 de minute. Scoti blatul din forma si il lasi sa se raceasca.
            Crema o pregatesti asa: Torni praful de crema intr-un castron, il amestecicu laptele si zaharul mixezi , iar la sfarsit adaugi coaja de lamaie. Tai blatul in trei foi orizontale, pe care la umpli cu 3/4 din crema si le suprapui. Decorezi cu crema ramasa, coaja rasa si felii subtiri de lamaie.













Recomandari:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu