Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 20 februarie 2014

Tort de cafea instant si coniac

Ingrediente necesare pentru tort de cafea instant si coniac:


Pentru blat ai nevoie:

- 50 g margarina
- 2 linguri cafea instant
- 6 oua
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt

Pentru umplutura ai nevoie:

- 4 foi de gelatina sau 10 g gelatina granulata
- 4 galbenusuri
- 400 ml frisca
- 3 linguri zahar
- 2 linguri suc de lamaie
- 50 ml coniac
- 2 linguri cafea instant

Pentru decor ai nevoie:

- 12 boabe de cafea
- 3 linguri zahar pudra
- 4 linguri fulgi de ciocolata
- 3 linguri cacao
- 300 ml frisca
- 3 linguri nes

Mod de preparare pentru tort de cafea instant si coniac:


             Incingi cuptorul la 175 grade Celsius. Dizolvi cafeaua in 2 linguri de apa fiarta. Separi galbenusurile de albusuri. Amesteci spuma galbenusurile cu margarina, zaharul tos, cel vanilat si cafeaua adaugata treptat. Bati spuma albusurile. Amesteci faina cu praful de copt, apoi incorporezi spuma de albusuri si crema de galbenusuri. Torni aluatul intr-o forma de tort (26 cm diametru), tapetata cu hartie de copt. Dai aluatul circa 30-35 de minute, la cuptor. Dupa racire, tai blatul in 3 foi orizontale. Dizolvi cafeaua in 75 ml apa fierbinte, cu zahar dupa gust si insiropezi blaturile. Bati galbenusurile cu zaharul, coniacul si sucul de lamaie, la bain-marie. Dizolvi gelatina in compozitie, amesteci, apoi o lasi la rece. Cum incep sa se inchege, bati frisca si o incorporezi in crema. Ungi foile de blat cu crema. Bati frisca pentru decor impreuna cu zaharul pudra si nesul. Ornezi tortul cu frisca, pudra de cacao, boabe de cafea si fulgi de ciocolata.












Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu