Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 20 ianuarie 2014

Savarina cu frisca

Ingrediente necesare pentru savarina cu frisca:


- o cana si jumatate de faina
- o jumatate de cana de zahar tos
- un sfert de cana de lapte
- 2 oua
- 100 g unt
- 5 g drojdie
- 150 g frisca
- 2 linguri de gem de caise
- o esenta de rom
- sare


Mod de preparare pentru savarina cu frisca:


             Se dizolva drojdia in laptele putin incalzit, apoi se adauga o lingura de faina, se amesteca si se lasa la crescut timp de o ora. Dupa aceea, se toarna faina intr-un castron, iar la mijloc se face o adancitura, in care se toarna maiaua obtinuta, ouale, o lingurita de zahar, un praf de sare si in final, trei linguri de unt topit. Se omogenizeaza si se mai lasa la crescut, dupa care se repartizeaza aluatul in formele speciale pentru savarine, unse cu unt si tapetate cu faina. Formele se umplu numai pe jumatate, deoarece aluatul creste in continuare. Abia dupa ce creste pana sus, se introduc formele in cuptorul incins. Cand s-au rumenit savarinele, se scot din cuptor, dar se lasa in forme pana se racesc complet. Intre timp, se fierbe restul de zahar tos cu o jumatate de cana de apa, iar dupa ce se topeste se adauga coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Se obtine un sirop in care, dupa ce se raceste, se adauga romul. Se insiropeaza savarinele, apoi se taie iar in spatiul format se introduce frisca. In partea superioara, savarinele se ung cu gem.











Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu