Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 7 noiembrie 2013

Tocana de vinete

Ingrediente necesare pentru tocana de vinete:


- 4 vinete
- 2 cepe
- 4 rosii
- 4 linguri de ulei
- o lingura de bulion
- o capatana de usturoi
- o jumatate de cana de vin
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper


Mod de preparare pentru tocana de vinete:



    Vinetele, curatate de cozi si de frunze, se taie rondele groase de un centimetru, se oparesc in apa clocotita, se scurg, apoi se rumenesc pe ambele parti in ulei incins, dupa care se scot intr-un castron. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata, impreuna cu jumatate din usturoiul pisat. Se stinge cu bulionul diluat cu vinul, dupa care se adauga vinetele, restul de usturoi, rosiile, oparite, decojite si tocate marunt, sare si piper, precum si apa necesara fierberii. Dupa ce da cateva clocote, se da la cuptor, lasandu-se pana scade sosul.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu