Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 6 noiembrie 2013

Pilaf de praz

Ingrediente necesare pentru pilaf de praz:


- 1 kg praz
- o cana de orez
- 2 rosii
- 4 linguri de ulei
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper


Mod de preparare pentru pilaf de praz:



    Se curata prazul de mustati si de frunze, pastrand numai partea alba, care se taie in rondele. Acestea se calesc intr-o cratita cu ulei incins, lasandu-se numai pana incep sa se rumeneasca,dupa care se scot si se scurg. In uleiul ramas se caleste orezul, amestecand continuu timp de patru-cinci minute, dupa care se toarna trei cani de apa fiarta. Se lasa zece minute sa fiarba orezul, amestecand periodic, ca sa nu se lipeasca, iar intre timp se oparesc rosiile in apa clocotita, se curata de pielite si se taie in felii mici. Dupa aceea, se adauga la pilaf, impreuna cu prazul, presarand sare si piper cat se considera necesar. Se da la cuptor, cu usa deschisa, o jumatate de ora, adaugand la sfarsit verdeata tocata.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu