Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 12 noiembrie 2013

Ghiveci calugaresc

Ingrediente necesare pentru ghiveci calugaresc:


- 2 cartofi
- 100 g fasole verde
- 100 g mazare boabe
- un ardei gras
- un dovlecel
- o vanata
- 4 rosii
- o ceapa
- o legatura de morcovi
- un pastarnac
- o radacina de patrunjel
- o telina
- o capatana de usturoi
- 6 linguri de ulei
- o jumatate de cana de vin alb
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper

Mod de preparare pentru ghiveci calugaresc:



              Se curata si se spala bine toate legumele. Se calesc in doua linguri de ulei ceapa tocata, iar in restul de ulei, amestecat cu putina apa, se inabusa zarzavatul si cartofii, taiati in cubulete. Cand incep sa se inmoaie, se adauga ceapa, cu tot cu uleiul in care s-a calit, vanata si dovlecelul, taiate in cuburi mai marisoare, cu tot cu coaja, ardeiul gras, taiat in fasii, pastaile de fasole rupte in bucatele, boabele de mazare si cateii de usturoi intregi. Dupa ce s-au inabusit toate, se adauga rosiile, taiate in felii, bulionul, dizolvat in vin, sarea si piperul necesare, dandu-se la cuptor pentru o jumatate de ora, dupa care se scoate si se presara cu verdeata tocata.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu