Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 8 noiembrie 2013

Baclava

Ingrediente necesare pentru baclava:


- 400 g foi de placinta
- 2 cani de zahar tos
- o cana de miez de nuca macinata
- 100 g miere
- 6 linguri de ulei
- o lamaie
- un pliculet de zahar vanilat


Mod de preparare pentru baclava:



            Miezul de nuca se amesteca bine cu jumatate din cantitatea de zahar vanilat si de coaja rasa de lamaie. Se pune zaharul la fiert cu un litru de apa, iar dupa ce s-a topit se adauga mierea si restul de coaja de lamaie si zahar vanilat, amestecand mereu, pana se obtine un sirop potrivit de legat. Foile de placinta se ung cu ulei, apoi se impart in trei parti. Se astern foile intr-o tava unsa cu ulei, presarand intre fiecare doua grupuri de foi compozitia de nuci. Se taie baclavaua in romburi sau dreptunghiuri, apoi se coace in cuptorul incins, la foc moderat. Cand e gata, se insiropeaza.












Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu