Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 2 septembrie 2013

Foi de vita in saramura

Ingrediente necesare pentru foi de vita in saramura:


Pentru un borcan de 1 kg:

- 50 de foi de vita
- o lingura de sare
- un varf de cutit de salicilat
- frunze de menta


Mod de preparare pentru foi de vita in saramura:



           Foile de vita, alese dintre cele tinere, fragede, se spala bine, pe rand, sub un jet de apa rece, apoi se pun una peste alta intr-un castron, iar peste ele se toarna saramura calduta, obtinuta prin fierberea a trei cani de apa cu o lingura de sare. Dupa un sfert de ora, se iau si se pun in borcan, cu frunzulite de menta printre ele si turnand deasupra saramura, in care s-a dizolvat putin salicilat. Se preseaza cu o bucatica de lemn, peste care se pune o piatra bine spalata.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu