Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 6 martie 2013

Salau cu susan si sos de smantana



Ingrediente necesare pentru salau cu susan si sos de smantana:


- 4 fileuri de salau (100 g/buc.)
- unt cat o nuca
- 1 lingura faina
- 2 cani lapte
- 1 lingurita boia
- 2 catei usturoi
- 1/2 ardei gras taiat cubulete
- cate o lingura de patrunjel si salvie
- 100 g seminte de susan
- 1 ou
- 3 linguri ulei
- 2 linguri smantana

Mod de preparare pentru salau cu susan si sos de smantana:


       Trebuie sa pregatesti intai sosul pentru care cureti ceapa, o tai marunt si o pui la calit in untul topit. Dupa ce s-a aurit, pui faina, amesteci repede si torni laptele amestecand continuu. Dupa ce ai amestecat, astfel incat faina sa se omogenizeze cu laptele, pui ardeiul gras taiat cubulete si lasi sa fiarba. Dupa ce au fiert ardeii, pui amestecul de boia si salvie , patrunjelul si la final smantana.

Pestele il pregatesti asa:

          Tai fileurile in bucati mai mici astfel incat fiecare portie sa aiba 2 bucati de peste. Bati oul ca pentru omleta, treci pestele prin ou si susan, incingi uleiul in tigaie si prajesti pestele. Scoti bucatile pe o farfurie acoperita cu servete de hartie care sa absoarba surplusul de grasime.













Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu