Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 25 martie 2013

Prajitura cu orez pe aluat de branza

Ingrediente necesare pentru prajitura cu orez pe aluat de branza:


- 300 g branza de vaci
- 6 oua +1 albus
- 120 g zahar
- 10 linguri ulei
- 500 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 450 ml lapte
- 150 g orez
- 2 linguri margarina
- 4 plicuri zahar vanilat
- 150 g nuca


Prajitura cu orez pe aluat de branza se prepara astfel:



               Amesteci branza sfaramata cu uleiul, 3 oua, zaharul, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana obtii un aluat neted pe care-l intinzi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Fierbi la foc mic orezul cu laptele ramas si la final adaugi 1 plic de zahar vanilat si lasi sa se raceasca. Freci margarina cu cele 3 galbenusuri, zaharul vanilat ramas si nuca taiata marunt si in aceasta crema pui orezul fiert in lapte si cele 4 albusuri batute spuma. Intinzi aceasta compozitie peste aluatul din tava. Dai prajitura la cuptor pentru 35 minute. O lasi sa se raceasca, o tai si o presari cu zahar.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu