Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 1 martie 2013

Coltunasi cu spanac

Ingrediente necesare pentru coltunasi cu spanac:


Pentru aluat ai nevoie:

- 250 g faina
- 1 ou
- 3 linguri apa calduta
- sare

Pentru umplutura iti trebuie:

- 1 kg spanac
- 1 ou
- 1 lingurita smantana
- 2 linguri branza de vaci


Aluatul il pregatesti asa:


           Framanti un aluat din ingredientele de mai sus, apoi il lasi sa stea deoparte 15 minute.

Umplutura se pregateste asa:


           Cureti si speli bine spanacul, apoi il fierbi, punandu-l la foc in apa clocotita cu sare. Scurgi bine spanacul si il toci cu cutitul pe fundul de lemn. Amesteci spanacul tocat cu un ou, o lingurita de smantana si putina branza de vaci. Intinzi din aluat doua foi, pe care le tai in patrate cu latura de 6 cm. Umpli fiecare patrat cu umplutura pregatita si aduci un colt pe cel opus, formand un triunghi (coltunas). Apesi marginile, ca sa se lipeasca. Fierbi coltunasii, punandu-i la foc in apa clocotita cu sare. Cand se ridica deasupra apei, scoti coltunasii cu spumiera si ii scurgi bine. Tavalesti coltunasii prin pesmet prajit in unt si ii dai la cuptor pentru cateva minute. Servesti coltunasii fierbinti. 












Recomandari:
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu