Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 24 martie 2013

Ciorba de burta cu iaurt

Ingrediente necesare pentru ciorba de burta cu iaurt:


- 3 kg burta de vita
- 2 si 1/2 kg + 200 g iaurt bivolita
- 6 morcovi mari
- 8 cepe mari
- 4 teline mari
- 4 foi de dafin
- piper boabe
- 1 kg smantana
- 16 oua
- 8+3 catei de usturoi
- otet
- sare


Ciorba de burta cu iaurt se prepara astfel:



              Cureti bine burta de vita si o lasi 1 ora in apa cu otet. O pui apoi la fiert cu morcovii, cepele si telinele curatate si intregi, foile de dafin si boabele de piper, in apa cu sare. Dupa ce a fiert burta strecori zeama. Tai carnea fideluta si o adaugi in zeama strecurata impreuna cu un marcov mare fiert si trecut prin sita si pui ciorba din nou pe foc mic. Amesteci 2 si 1/2 kg iaurt cu smantana si ouale si adaugi totul in ciorba amestecand continuu. Cureti usturoiul, il pisezi cu un praf de sare, il amesteci cu o ceasca de apa si torni totul in ciorba. Potrivesti de sare, mai dai totul intr-un clocot si ciorba e gata. Amesteci apoi 200 g de iaurt cu 3 catei de usturoi pisati si otet dupa gust si aduci acest sos alaturi de ciorba, pentru a mai adauga in ciorba daca mai doreste cineva.










Recomandari:



         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu