Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 6 februarie 2013

Vita cu morcovi si portocale

Ingrediente necesare pentru vita cu morcovi si portocale:


- 1 kg spata de vita
- 1 kg morcovi
- 1 capatana usturoi
- 2 portocale
- 1 cub supa de vita
- 1 legatura cimbru
- 4 linguri seminte chimen
- 1 legatura tarhon
- 50 g unt
- 4 linguri ulei de arahide
- sare
- piper


Mod de preparare pentru vita cu morcovi si portocale:




         Pui la fiert 500 ml apa. Pui cubul de vita, lasi sa se dizolve si pui deoparte. Storci portocalele, apoi cureti morcovii si ii tai in bastonase groase. Tavalesti carnea prin semintele de chimen, apesi bine, pentru a le face sa se lipeasca. Incalzesti uleiul intr-o cratita cu fundul gros, rumenesti carnea pe toate partile, apoi stropesti cu sucul de portocale. Lasi sa scada putin, la foc iute, dupa care adaugi morcovii, cimbru, capatana de usturoi, necuratata, crestata in doua. Torni supa de vita, sarezi si piperezi si amesteci bine. Acoperi si lasi sa fiarba 3 ore, la foc mic amestecand continuu. Speli tarhonul, il stergi, si il toci marunt. Freci bine untul cu tarhonul tocat. Pentru a servi, asezi carnea si morcovii pe un platou. Adaugi untul cu tarhon in zeama din cratita in care a fiert carnea. Amesteci energic, dupa ce ai luat vasul de pe foc, apoi acoperi carnea cu sosul obtinut. O servesti calda, alaturi de un pahar de vin rosu.














Recomandari:

Reteta  Ciocanele de pui cu salata speciala 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu