Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 7 februarie 2013

Tort de bezea

Ingrediente necesare pentru tort de bezea:


Pentru foi iti trebuie:

- 4 albusuri
- 280 g zahar
- 1 lingura zeama de lamaie

Pentru crema iti trebuie:

- 4 galbenusuri
- 140 g zahar
- 60 ml lapte
- 100 g ciocolata simpla
- 1 esenta de rom
- 1 pachet de unt sau margarina
- 100 ml frisca


Foile le pregatesti asa:

           Bati albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie, pe baie de aburi pana se tine de tel. Imparti apoi spuma in 3 parti egale. Tapetezi o tava rotunda de tort cu hartie de copt, o ungi cu ulei, intinzi o parte din spuma, presari putin zahar si o coci la foc foarte mic, cu usa cuptorului intredeschisa timp de 30 de minute. Obtii astfel o foaie. Coci si celelalte doua foi in acelasi mod.

Crema o pregatesti asa:

         Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi laptele si ciocolata rasa, apoi le freci pe aburi pana se ingroasa putin. Lasi compozitia obtinuta sa se raceasca, apoi o amesteci cu untul frecat spuma si cu esenta de rom. Opresti un sfert de crema pentru decor, iar cu restul umpli foile de bezea racite. Decorezi tortul cu frisca si cu crema de ciocolata.














Recomandari:
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu