Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 15 februarie 2013

Tort cu bezea

Ingrediente necesare pentru tort cu bezea:


Pentru blatul de bezea:

- 3 albusuri
- 150 g zahar pudra
- 3-4 picaturi zeama de lamaie
- 2 linguri nuca zdrobita

Pentru blaturile de portocale:

- 2 oua
- 70 g zahar
- 50 ml suc de portocale
- esenta de portocale
- 50 ml ulei
- 80 g faina
- 1 lingurita rasa praf de copt


Pentru crema de ciocolata:

- 1 plic crema de ciocolata
- 2 linguri frisca
- cateva visine din compot

Pentru crema de vanilie:

- 1 plic crema de vanilie
- 2 linguri frisca
- cateva fursecuri cu fulgi de ciocolata




Mod de preparare pentru tort cu bezea:



              Pentru bezea, bati albusurile spuma cu zaharul pudra si 3-4 picaturi de zeama de lamaie. Torni bezeaua intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Presari deasupra nuci zdrobite, dupa preferinta si coci trei ore si jumatate la 100 grade C.
              Pentru blaturi, bati ouale cu zaharul, adaugi sucul de portocale, esenta, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Asezi jumatate de compozitie intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt si coci 8-10 minute, il lasi la racit si la fel procedezi si cu restul de aluat.
              Prepari crema de ciocolata conform instructiunilor de pe plic, adaugi frisca batuta, cateva visine din compot fara samburi. Asezi primul blat de portocale, pui crema de ciocolata si al doilea blat de portocale si dai la rece.
             Prepari crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic, adaugi frisca batuta si bucati de fursecuri. Intinzi crema de vanilie peste al doilea blat de portocale, iar deasupra asezi blatul de bezea. Ornezi marginile tortului cu frisca si dai la rece.














Recomandari:
 

                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu