Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 15 februarie 2013

Tort "Animalute" de Paste

Ingrediente necesare pentru tort "animalute" de Paste:


Pentru aluat iti trebuie:

- 3 oua
- 120 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 1 praf de sare
- 80 g faina
- 1 plic (55g) praf crema de lamaie pentru prajituri
- 1 plic praf de copt

Pentru umplutura iti trebuie:

- 500 ml lapte
- 100 g zahar
- 2 lamai
- 1 portocala
- 1 pastaie de vanilie
- 6 linguri amidon alimentar
- 6 linguri gem de capsuni

Pentru decor iti trebuie:

- fondant diverse colorat


Mod de preparare pentru tort "animalute" de Paste:



             Incalzesti cuptorul la 200 grade C, ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma. Pentru aluat, bati galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja rasa si zeama de la o lamaie si o portocala. Adaugi faina, praful de crema de lamaie si praful de copt, dupa care incorporezi usor albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Torni aluatul in forma, coci 20-30 de minute, il tai in trei pe orizontala si ungi fiecare blat cu gem de capsuni.
             Pentru umplutura, pui la fiert laptele, zaharul, zeama de la doua lamai si o portocala si semintele rase de vanilie. Dupa ce a dat in clocot, adaugi amidonul dizolvat in putina apa rece si amesteci pana cand obtii un pudding. Lasi sa se raceasca complet. Tapetezi forma in care s-a copt blatul cu folie astfel incat sa atarne pe margini. Asezi la baza un blat, pui jumatate din pudding si acoperi cu alt blat. Torni puddingul ramas si acoperi cu blat. Acoperi ultimul blat cu folie si presezi usor, apoi il dai la rece o ora. Il rastorni pe o farfurie, dezlipesti folia si-l decorezi cu fondant asemenea unui camp de primavara: cu mielusei, iepurasi si oua de Paste.














Recomandari:
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu