Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 25 februarie 2013

Rata in crusta

Ingrediente necesare pentru rata in crusta:


Pentru crusta ai nevoie:

- 1 kg jumatate de faina
- 2 linguri de sare gronjoasa
- 2 oua
- 1 lingurita de cimbru
- 2 cani de apa

Pentru pregatirea compozitiei ai nevoie:

- 1 rata
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 6 catei de usturoi
- cimbru
- dafin
- piper
- sare

Rata in crusta se pregateste asa:


            Amesteci faina cu sarea, cu ouale cu cimbrul si cu 2 cani de apa si formezi o coca. Intinzi coca uniform, cat marimea ratei pe care o ai. Apoi speli bine rata, ii scoti maruntaiele si dupa ce ai spalat-o si ai scurs-o bine, o freci cu o lingura de sare. Cureti cepele, morcovii, cartofii si usturoiul. Iei rata si adaugi inauntrul ei cepele, cartofii si usturoiul, toate intregi, apoi adaugi si morcovii taiati feliute. Ii pui cimbru, dafin, piper si cand ai pus toate ingredientele, o cosi cu ata rezistenta. Dupa ce ai intins bine crusta, imbraci rata in ea si o dai la cuptor.











Recomandari:
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu