Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 5 februarie 2013

Melomacarona

Ingrediente necesare pentru melomacarona:


- 1 si 1/2 ceasca  ulei
- 1/2 ceasca margarina
- 1 ceasca zahar
- 3/4 ceasca suc de portocale
- 1/4 ceasca de coniac
- 2 lingurite coaja de portocala
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 8 cesti faina
- 1/2 kg nuca rasnita
- 3 lingurite scortisoara

Pentru sirop ai nevoie:

- 500 g apa
- 500 g zahar
- 500 g miere

 Melomacarona se prepara astfel:



          Intr-un vas suficient de mare pui uleiul, margarina, zaharul, sucul de portocale, coniacul,coaja de portocala si le amesteci cu mixerul timp de 4 minute, la viteza cea mai mare. Intr-un lighenas pui toata faina, pui praful de copt, amoniacul si adaugi compozitia de mai sus. Din aluat intinzi trei foi mici, rotunde, groase de 1 cm, pe care le tai in diferite forme (inimioare, trifoi,semilune). Asezi in tava si le coci la cuptor, astfel incat sa se rumeneasca usor. Le scoti si le afunzi in oala cu sirop fierbinte, pregatit in prealabil prin fierbere timp de 5 minute. Le lasi foarte putin si le scoti cu lingura de spuma, cu grija sa nu se sfarame. Fierbinti fiind, trag foarte repede siropul. Le pui in strecuratoare, astfel incat siropul care prisoseste sa se poata scurge. Fiecare melomacarona o pudrezi, pe ambele parti, cu amestecul de nuca rasnita si scortisoara.














Recomandari:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu