Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 11 februarie 2013

Inghetata de vanilie

Ingrediente folosite pentru inghetata de vanilie:


- 250 ml lapte
- 1 baton vanilie
- 180 g zahar
- 6 galbenusuri
- 400 ml frisca lichida


Inghetata de vanilie se prepara asa:


         Intr-un vas termorezistent freci galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Torni treptat laptele si pui batonul de vanilie despicat pe lungime. Fierbi crema la bain-marie pana se ingroasa, apoi stingi focul si o lasi sa se raceasca acoperita cu un capac. Scoti batonul de vanilie din crema racita. Incorporezi frisca batuta si dai la congelator. Ca sa nu se formeze cristale, dupa 2 ore scoti inghetata din congelator si o amesteci din nou. Repeti acest procedeu de 2-3 ori.














Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu