Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 21 ianuarie 2013

Covrigi pufosi si gustosi cu cartofi

Ingrediente folosite pentru covrigi pufosi si gustosi cu cartofi:


- 150 g cartofi fierti si rasi
- 500 g faina
- 1/4 pachet margarina
- sare
- 300 ml apa calduta
- drojdie cat o nuca


Covrigii pufosi si gustosi cu cartofi se prepara astfel:



    Dizolvi drojdia in apa si o lasi sa creasca la cald. Intr-un vas incapator amesteci faina cu cartofii, un varf de lingurita de sare si la urma adaugi drojdia crescuta. Framanti si incorporezi margarina topita. Trebuie sa obtii un aluat omogen, elastic, ce nu se mai lipeste de maini, pe care-l lasi la crescut, la loc cald, acoperit. Formezi apoi din aluat fasii lungi din care modelezi covrigeii. Ii mai lasi sa creasca, ii asezi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, ii ungi cu un amestec de apa si faina, razi peste ei cascaval vegetal (optional) sau presari mac, susan, nuci, migdale, alune si-i dai la copt. Dupa ce ii scoti ii asezi intr-un cos si-i acoperi ca sa ramana pufosi.



Recomandari:

Reteta Cartofi scazuti cu usturoi
Reteta Vinete cu rosii si usturoi la cuptor
Reteta Mancare de mazare cu gulii 
Reteta Sarmale cu de toate 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu