Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 14 ianuarie 2013

Ciocolata cu lamaie si inghetata de lamaie

Ingrediente folosite pentru ciocolata cu lamaie si inghetata de lamaie:

Pentru ciocolata:

- 500 ml apa
- 5 g ceai englezesc
- 25 g zahar
- 3 foi gelatina
- 8 g agar (pudra dintr-o alga)
- 350 g ciocolata 50-60 %
- cacao
Pentru inghetata  de lamaie:
- 525 ml lapte
- 100 g zahar
- 100 ml suc de lamaie
- 75 galbenus
-1 g stabilizator
Pentru cacao:
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 3 albusuri
- 400 g pudra de cacao<
Pentru sosul de pomelo:
- 200 ml suc de pomelo
- 50 g zahar
- 1 g sofran

Mod de preparare pentru reteta ciocolata cu lamaie si inghetata de lamaie:



   Amesteci apa cu ceaiul, zaharul, agar si gelatina si incalzesti, fara sa dea in clocot. O dai la frigider pentru doua ore, dupa care pui jeleul in blender, adaugi ciocolata topita si mixezi bine. Torni amestecul in forme si dai la rece. Pentru inghetata de lamaie, incalzesti laptele amestecat cu zaharul si adaugi galbenusul si restul ingredientelor, amestecand usor. O congelezi. Pentru "cacao" mixezi zaharul cu untul. Bati albusurile spuma si incorporezi pudra de cacao si untul cu zaharul. Pui compozitia pe o foaie de pergament, la 150 grade C, 20 minute. O lasi sa se raceasca, dupa care mixezi in blender. Pentru pomelo, incalzesti sucul de pomelo cu zaharul si sofranul. Servesti ciocolata pe un platou alaturi de "cacaua" mixata si sosul de pomelo.



Recomandari: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu