Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 18 ianuarie 2013

Bame a la grecque

Ingrediente folosite pentru bame a la grecque:


- 600 g bame
- 4 rosii
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- 1/2 cana de vin alb
- o lamaie
- o lingura de otet
- o lingura de marar
- sare
- piper


 Bame a la grecque se prepara astfel:



    Bamele alese cat mai fragede, se spala, se curata de codite, apoi se oparesc cu apa clocotita si otet. Se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs, dupa care se calesc intr-un vas cu doua linguri  de ulei, amestecand, sa se patrunda uniform. Cand s-au inmuiat, se scot in alt vas si se stropesc cu zeama de lamaie. Ceapa, curatata, spalata si tocata marunt, se caleste in restul de ulei, apoi se adauga bulionul si se stinge cu vin. Se amesteca si se lasa sa fiarba in clocot mic vreo cinci minute, dupa care e toarna peste bame. Se adauga mararul, tocat marunt, sare si piper, precum si rosiile, taiate in felii. Se da la cuptor pana se inmoaie rosiile si isi lasa sucul peste bame. Inainte de a se servi, se lasa sa se raceasca.



Recomandari:
 
Reteta Rulou de peste cu oua 
Reteta Snitele de porc 
Reteta Budinca cu sunca
Reteta Tartar din carne uscata si branza 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu