Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 15 ianuarie 2013

Babic

Ingrediente necesare pentru babic:


- 400 g carne de porc
- 400 g carne de vita
- mate de porc
- sare
- piper
- boia iute de ardei



Mod de preparare pentru babic:


    Se curata si se spala  carnea, se taie in bucatele si se da prin masina de tocat. Se adauga la tocatura sare, piper si boia, dupa gust, apoi se da la rece pentru doua-trei zile. Dupa aceea, se scot cutitul si sita de la masina de tocat, se adapteaza palnia pentru carnati, pe care se ruleaza matul. Se umple matul cu tocatura obtinuta, apoi se leaga strans la capete si se atarna afara, sa fie uscat de vant. Se tine asa timp de 15-20 de zile, dupa care se da la fum rece alta doua zile. Dupa aceea, se lasa o zi la presat intre doua funduri de lemn, avand deasupra o greutate de doua-trei kilograme, apoi se scoate din nou afara, lasandu-se alte zece zile la uscat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu