Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 27 iunie 2012

Vin din coacaze rosii

Ingrediente folosite la vin din coacaze rosii:

- 3 l apa
- 2 kg coacaze
- 2 kg zahar

Mod de preparare pentru vin din coacaze rosii:


   Alegi fructe bine coapte, pe care le speli, le cureti de codite, si le zdrobesti. Pui fructele in damigeana sau in sticle cu gura larga. Dizolvi zaharul in apa calda si torni siropul peste fructe, repartizand lichidul in mod egal in sticle, peste fructe. Acoperi sticlele cu dopuri de pluta prin care treci un furtunel, special destinate procesului de fermentatie. Lasi vasul la caldura timp de 3-4 saptamani, pana cand se desfasoara intreg procesul de fermentatie. Cand se limpezeste, il strecori si il torni in sticle curate, preferabil cu volumul de 350-500 ml.Vinul din coacaze rosii il pastrezi la rece, in camara sau in beci.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu