Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 28 mai 2012

Chili con carne

Ingrediente necesare pentru chili con carne:

- 500 g carne tocata de vita
- 400 g fasole boabe
- 400 ml pulpa de rosii (conserva)
- 3 linguri pasta de rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri  boabe de porumb
- 2 linguri ulei
- 1 ardei iute
- oregano uscat
- chimion macinat
- crengute de patrunjel verde pentru decor
- sare
- piper

Mod de preparare pentru chili con carne:


   Fierbi fasolea cu o zi inainte sau folosesti fasole din conserva pentru a scurta timpul de preparare. Calesti ceapa si usturoiul tocate marunt in ulei bine incins, pana se inmoaie. Adaugi carnea si continui calirea pana cand zeama scade si carnea prinde culoare. Adaugi ardeiul taiat marunt, ierburi aromate, dupa gust putina sare si amesteci. Adaugi fasolea scursa de zeama, pulpa si pasta de rosii, porumbul, o jumatate cana de apa calda, acoperi vasul cu capac si-l introduci la cuptor pentru circa 40 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata, potriveste gustul de sare si piper si-l mai lasi la cuptor, fara capac, pentru a se rumeni usor. Chili con carne se serveste cald, decorat cu crengute de patrunjel verde.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu