Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 31 mai 2012

Ceafa de porc cu branza si orez cu legume

Ingrediente folosite pentru ceafa de porc cu branza si orez cu legume:

- 4 felii ceafa de porc
- 8 felii branza topita
- rozmarin
- usturoi
- 10 ml otet
- 100 ml vin alb
- 100 g unt
- sare
- piper
- 240 g orez
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 ceapa

Ceafa de porc cu branza si orez cu legume se prepara astfel:


   Punem intr-o tigaie, la foc mic, untul impreuna cu rozmarin si usturoi, dupa gust. Dupa ce se topeste untul, adaugam feliile de ceafa de porc, pe care le-am presarat in prealabil cu sare si piper. Pentru a se pastra aromele, tigaia se acopera cu un capac. Intre timp, taiem legumele pe lung sau dupa preferinta, stingem carnea mai intai cu otetul, iar  apoi cu vinul alb. Cand carnea e aproape facuta, o scoatem din tigaie si o asezam intr-o tava de cuptor. Crestam bucatile de carne si le acoperim cu felii de branza topita. Le introducem la cuptor pana cand branza se topeste complet. In sosul ramas dupa pregatirea carnii, calim legumele taiate la foc iute. Cand legumele sunt aproapa gata, adaugam orezul fiert si scurs. Amestecam bine si lasam, la foc tare, amestecand continuu. Aceasta garnitura o servim impreuna cu feliile de ceafa.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu